Hos os starter processen for færdigbehandling af vores billedfiler i et konverteringsprogram, hvor det digitale negativ (RAW filen) fremkaldes. I vores tilfælde benytter vi et dansk udviklet program ved navn Capture One PRO, og i dette program justeres lysets farvebalance (et kamera rammer aldrig helt rigtigt), lysstyrke, niveau for skygger, gråtoner samt skarphed.
Vi benytter os ikke af nogen automatiske indstillinger til alle disse finjusteringer, da det jo er et look, vi går efter og ikke en standard vare, når vi skal færdiggøre vores billeder.

Selvom vi, som fotografer, forsøger at fange et motiv i en optimal billedkomposition, arbejder
vi mange gange så hurtigt under en fotografering, at dette ikke altid lykkes helt optimalt. Derfor afsluttes arbejdet i Capture One PRO ved at foretage en foreløbig beskæring samt eventuel opretning af horisont i billedet.

Den store styrke ved at anvende RAW formatet er, at ingen redigering, vi foretager, er ødelæggende, da vi ikke ændrer ved de data, der ligger i filen, men udelukkende arbejder med hvordan disse data fortolkes af Capture One PRO konverteringsprogrammet.

Efter det digitale negativ (RAW filen) er blevet konverteret til en egentlig billedfil i Capture One PRO fortsætter processen, for vores vedkommende, i Adobe programmet Photoshop, der er det billedbehandlingsprogram, hvor den endelige slutredigering af billedet foretages. Det kan være små urenheder i huden, et par kilo for meget på sidebenene eller en baggrund, der lige skal fjernes for at billedet bliver helt rigtigt, men vigtigst af alt, er det her, det færdige billedes look skabes. Mulighederne i Adobe Photoshop samt specielle filtre (plug-ins) er uendelige, så her er det udelukkende fantasi og kreativitet, samt selvfølgelig vores kundes krav og ønsker, der styrer hele processen.

Hos 247photo printer vi alt in-house, i størrelserne fra 9x13 cm. og op til 60x80 cm. på Ilford fotopapir, diverse specielle papirtyper samt kanvas materialer. Årsagen til at vi har valgt selv at printe er, at vi derigennem sikrer, at det endelige print fremstår præcis, som vi ønsker, samt at vi til enhver tid kan stå inde for kvaliteten.